Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
A vérmintavétel rendje edzést, versenyzést követően 2016-02-23
 
A doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet alapján a doppingellenőrzések során irányadó és alkalmazandó Nemzetközi Ellenőrzési és Vizsgálati Szabvány (International Standard for Testing and Investigations) E.4.5 cikkelye értelmében amennyiben az eljáró doppingellenes szervezet a vérmintát a sportolói biológiai útlevél program keretében kívánja felhasználni, úgy a minta nem vehető le attól számított két órán belül, hogy a sportoló edzett vagy versenyzett.

A fentiekre tekintettel szeretnénk kérni a sportolókat, hogy a holléti információk megadása körében a fentieket mérlegeljék, és - ráérésük függvényében - legyenek kedvesek olyan időintervallum magadására, amely egy esetleges vérmintavétel lebonyolítását is lehetővé teszi.

A Nemzetközi Ellenőrzési és Vizsgálati Szabvány értelmében amennyiben a sportoló doppingvizsgálata törtnő kijelölése megtörténik, a sportoló köteles a doppingellenőrzés céljából rendelkezésre állni a mintavétel befejeztéig, még akkor is, ha ez hosszabb ideig tart, mint a 60 perces ráérési időszak.


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 


 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 6985358. látogatónk!
Jelenleg 144 látogató van oldalunkon