Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Állatok doppingellenőrzése 2015-05-18
 
A Magyar Antidopping Csoport a 43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet a doppingellenes tevékenység szabályairól alapján, ellátja az állatoktól származó mintákkal, valamint a humán-mintavétellel és -kezeléssel, valamint a doppingellenőrzések eredményének kezelésével és közlésével, továbbá az előzetes felülvizsgálati eljárással, valamint a doppingeljárással összefüggő, hatáskörébe utalt feladatokat.

A Nemzetközi Doppingellenes Szervezet (WADA) Kódex 16. cikke alapján, valamennyi olyan sportágban, amelyben a verseny során állatokat használnak, az említett sportág nemzetközi szövetsége doppingellenes szabályokat állapít meg és hajt végre az adott sportágban használt állatokra vonatkozólag. A doppingellenes szabályok része a tiltott anyagok, a megfelelő teszteljárások, továbbá a mintaelemzésre jóváhagyott laboratóriumok listája.

A kétszintű szabályozás is jól mutatja, hogy az állatok védelme érdekében is nagyon fontos az ellenőrzés és a szabályok betartása.


Az alábbi linkekre kattintva megtalálhatóak az állatok doppingellenőrzésére vonatkozó speciális szabályozások sportáganként:
 


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 


 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 7154180. látogatónk!
Jelenleg 287 látogató van oldalunkon